2 overview resort
1 restaurant on the beach 3 baoase culinary beach restaurant
Informatie aanvragen over prijs en beschikbaarheid ›

 

Baoase Luxury Resort

Beleef de luxe van deze romantische Hide Away. 

 

Het resort ligt aan een privé wit zandstrand van 300 meter lang met palmbomen. Gelegen op het zuiden van het eiland tussen Willemstad en het zee aquarium van Curaçao op een paar minuten afstand van de winkels van Punda City en het nachtleven van Willemstad. De luchthaven van Curaçao is in ongeveer 25 minuten te bereiken.

 

Het resort ademt een Aziatische sfeer uit en beschikt onder andere over meerdere zwembaden, jacuzzi’s en whirlpools, een fitness ruimte, een bar aan het strand en een restaurant.

 

Baoase heeft in totaal 23 accommodaties omringd door tropische vegetatie, waaronder bijvoorbeeld een drie slaapkamer villa, beach front suite, ocean view suite, ocean front suite, een deluxe room en een banyan tree room. Daarnaast is er een exclusieve master villa welke op speciaal verzoek te huren is. De villa’s beschikken over een privé zwembad of over een privé toegang tot het infinity zwembad, een luxe keuken en ruime slaapkamers. De suites en rooms zijn stijlvol ingericht en beschikken over alle luxe en comfort. Het personeel van het resort biedt een uitstekende service en staan continue voor u klaar om u een onvergetelijke vakantie te berzorgen.

Nog geen zomervakantie geboekt of wellicht deze lente er op uit? Wij hebben voor u een mooie reis samengesteld, dagelijks vertrek mogelijk, met daarin inbegrepen de directe vluchten, privé transfers en 7 nachten verblijf voor twee personen in een van Baoase’ s prachtige accommodaties, inclusief ontbijt, vanaf 2.750 euro p.p. Laat u verrassen bij aankomst! Met het Run of the House kamertype betaalt u een voordelig tarief en weet u vooraf niet in welke kamer, suite of villa u zult verblijven.

Setwidth1920-turtle
Shutterstock 175767878 Bonaire eiland

ABC-eilanden

Hollands trots in het Caribisch gebied.

De ABC eilanden zijn een groep eilanden voor de kust van Venezuela en bestaat uit de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao, ze behoren tot de Benedenwindse Eilanden. Aruba ligt het dichtst bij de kust, op slechts 25 km. Curaçao ligt zo'n 55 km van Venezuela en Bonaire ligt nog wat verder van het continent af. De omgangstaal op de eilanden is Papiamento. De eilanden werden aan het eind van de vijftiende eeuw door Alonso de Ojeda ontdekt en in 1634 door de West-Indische Compagnie op de Spanjaarden veroverd. In de loop der tijd waren de eilanden afwisselend in handen van verschillenden Europese mogendheden en kenden ze, in wisselende samenstellingen, verschillende bestuursvormen. Aan deze koloniale status kwam een einde toen op 15 december 1954 het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden door Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen werd ondertekend. Per 2 januari 1986 verwierf Aruba een status aparte. Dit hield in dat Aruba de status van land binnen het Koninkrijk verkreeg. Op 2 november 2006 werd tussen Nederland en Curaçao een akkoord gesloten op grond waarvan dit eiland dezelfde status aparte verkrijgt als Aruba. Bonaire heeft de status van Nederlandse gemeente. De belangrijkste bezienswaardigheden van de ABC-eilanden zijn: de verschillende natuurreservaten op de eilanden, de Grotten van Hato, de koraalriffen, het historische centrum van Willemstad, de verschillende forten en de schitterende stranden. 

 

Het klimaat op de eilanden is tropisch en uiterst zonnig. Er waait een oostenwind, die voor een aangename verkoeling zorgt. De warmste maanden zijn augustus, september en oktober. De gemiddelde temperatuur overdag ligt dan net onder de 30°C. In een jaar is het verschil tussen de warmste en koudste maand niet meer dan 5 °C. De belangrijkste bezienswaardigheden van de ABC-eilanden zijn: de verschillende natuurreservaten op de eilanden, de Grotten van Hato, de koraalriffen, het historische centrum van Willemstad, de verschillende forten en de schitterende stranden.

 

Vanaf Schiphol wordt er rechtstreeks op de ABC-eilanden gevlogen. De ABC-eilanden staan garant voor lekker weer in combinatie met een prachtige natuur en schitterende stranden.

Willemstad
Curacao-a-mais-linda-ilha-do-caribe Curacao-wallpaper1

Curaçao

Favoriet eiland bij veel Nederlanders, met name door het klimaat en het gevoel toch een beetje thuis te zijn.

Curaçao (Papiaments: Kòrsou) is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. Met het onbewoonde Klein Curaçao is Curaçao een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Tot 10 oktober 2010 was het een eilandgebied en het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. De hoofdstad en grootste plaats op het eiland is Willemstad, tevens voormalig hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Volgens de laatste telling heeft Curaçao een bevolking van 150.563 (2011). Curaçao is een tropisch eiland, gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Het vormt samen met Bonaire en Aruba de Benedenwindse Eilanden, ook wel de ABC-eilanden genoemd. Curaçao is van deze drie eilanden het grootst. Curaçao bestaat uit het eiland Curaçao en het eiland Klein Curaçao, dat 10 kilometer vanaf de oostkust ligt. Het hoogste punt is de Sint Christoffelberg met 375 m. Het eiland bestaat uit koraalkalk en vulkanisch gesteente. Curaçao heeft zes natuurlijke havens, ontstaan doordat de zee de koraalkalk heeft uitgehold. Aan de zuidwestkant ligt de grootste daarvan, het Schottegat, de haven van Willemstad. Gezegd wordt dat dit de grootste natuurlijke haven ter wereld is.  Aan weerszijden hiervan liggen de beide stadsdelen van Willemstad: in het oosten het oudste gedeelte: Punda, De Punt, met vele winkeltjes en in het westen de wijk Otrobanda, Papiaments voor De Andere kant. Beide delen worden sinds 1888 door een houten pontonbrug, de Koningin Emmabrug, met elkaar verbonden. Aan de De Ruyterkade is een levendige 'drijvende markt' waar veelal Venezolanen vanuit hun bootjes koopwaar aanbieden aan klanten op de kade.

 

Het klimaat van Curaçao is semi-aride, de gemiddelde regenval bedraagt jaarlijks 553 mm. De meeste regen valt tussen oktober en januari, het regenseizoen. De temperaturen zijn relatief constant met kleine verschillen door het hele jaar heen. De passaatwinden brengen overdag verkoeling en dezelfde passaatwinden brengen 's nachts warmte. De jaargemiddelde temperatuur is overdag 31,2 °C en 's nachts 25,6 °C. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 26,5 °C en de warmste maand is september met een gemiddelde temperatuur van 28,9 °C. De hoogste temperatuur ooit gemeten was 38,3 °C en de laagste ooit was 20,3 °C. Het seizoen van de orkanen loopt van juni tot en met november, maar tropische stormen of orkanen bereiken zelden Curaçao. De laatste tropische stormen en orkanen, die dicht bij het eiland langskwamen waren Joan in 1988, Cesar in 1996, Felix in 2007 en Omar in 2008. In 2010 kreeg Curaçao te maken met de staart van orkaan Tomas, die grote waterschade aanrichtte.

 

Op Curacao wordt meerdere malen per dag rechtstreeks gevlogen vanaf Amsterdam en ook 1x per week vanaf Dusseldorf.