Ikos dassia main pool  1656x1240
Ikos dassia aerial beach panoramic view 1656x930 Panoramic view ikos dassia  1656x1240
Informatie aanvragen over prijs en beschikbaarheid ›

 

Ikos Dassia

Een onvergelijkbare ervaring op de uitnodigende Ionische kust van Corfu.

 

Dit luxe all-inclusive resort wordt omgeven door geurige bossen en biedt een adembenemend uitzicht over de turquoise Ionische Zee. 

 

Het resort beschikt totaal over ruim 400 kamers, suites en villa's met privé zwembad, verdeeld over 25 hectare groen land.

Voor de gasten heeft men zes à la carte restaurants beschikbaar alsmede tien bars.

Er zijn zeven zwembaden, waarvan twee alleen voor volwassenen.

 

Kinderen van alle leeftijden zullen zeker hun favoriete tijdverdrijf vinden in de Hero Kids Club. 

 

Voor de rustige momenten, kunt u genieten in de zogenaamde "stille zones", waar geen kinderen jonger dan 16 jaar zijn toegestaan. Bijvoorbeeld bij het strandgedeelte voor alleen volwassenen, in het restaurant "Flavors" of bij de bars voor volwassenen.

 

De transfer naar de luchthaven van Corfu is 20 minuten.

Indicatieprijs voor deze reis inclusief vlucht, prive transfers en 7 nachten verblijf: € 1.500,- per persoon.  

2215879710 f5f7e8a4a2 b
14210200684 455035d02b k 3813826641 7a881613b5 o

Griekenland

Wat er ook gebeurt, dit land blijft voor de meeste reizigers een zeer aantrekkelijk land om hun vakantie door te brengen op een van de eilanden of op het vaste land.

Griekenland is officieel de (Derde) Helleense Republiek en een land in Zuid-Europa bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Deze eilanden vormen samen ongeveer 20% van het landoppervlak. Griekenland grenst in het noorden aan Albanië, het land Macedonië, Bulgarije en Turkije. Voor het overige is het vasteland van Griekenland omgeven door de Middellandse Zee (in het zuiden), de Ionische Zee (in het westen) en de Egeïsche Zee (in het oosten). De grootste eilanden zijn Kreta, Lesbos en Rhodos. Tot 1000 voor Christus werd Griekenland geregeerd door vele verschillende leiders. Het gebied groeide uit tot een mengsel van onafhankelijke stadstaten, waarvan velen kolonies in het Middellandse Zeegebeid vestigden. De klassieke Griekse cultuur, die rond Athene wordt gecentreerd, bereikte zijn hoogtepunt in de vijfde eeuw voor Christus alvorens de Griekse stadsstaten werden verenigd met de Macedonische gebieden door Philippus II van Macedonië in 338 voor Christus. Het gebied werd later beheerst door de Romeinse en Byzantijnse imperia, waarin de Griekse cultuur een prominente rol speelde, alvorens het onderdeel werd van het Ottomaanse imperium (1456). In 1829 bereikte Griekenland zijn onafhankelijkheid en vestigde een constitutionele monarchie. Er volgde een militaire staatsgreep in 1967 en een democratische republiek werd gevestigd in 1974. Griekenland is sinds 1981 lid van de Europese Unie. Enkele beroemde bezienswaardigheden in Griekenland zijn de tempel van Apollo Epicurius te Bassae, de archeologische plaats Delphi, de Akropolis van Athene, de berg Athos, het Meteora-klooster en de archeologische plaats Epidaurus.

 

De gemiddelde temperatuur overdag ligt in de zomer rond de 30 °C op de eilanden en de kuststrook van het schiereiland.

 

Vanaf Schiphol wordt er rechtstreeks op de meeste eilanden gevlogen. De Griekse eilanden zijn de ideale bestemming waar u in luxe kunt genieten van uw strandvakantie.

Corfu town panorama  1656x749
Corfu town panorama  1656x749 Old fortress entrance, corfu town 1656x1104

Corfu

Het groene eiland Griekenland

Corfu is het op een na grootste van de Ionische eilanden met 585.312 km² en de zevende grootste in Griekenland. Vanwege haar vegetatie, geconditioneerd door het mediterrane, klimaatevenwichtige klimaat met mediterrane, submediterrane en centrale Europese elementen, wordt Corfu ook wel "het groene eiland" genoemd. Het is een van de rijkste regio's in Griekenland.

Het eiland wordt gekenmerkt door heuvels en bergen, twee heuvels verdelen het eiland: in het noorden de keten van Pantokrator (tot 911 m boven de zeespiegel) en in het midden van de Agii Deka met 576 m hoogte.

Corfu heeft een microklimaat dat de groei van wilde bloemen begunstigt, er zijn 36 soorten orchideeën op het eiland. Ongeveer vier procent van de dier- en plantensoorten Corfu is endemisch. De wetlands en lagunes in het zuidwesten van het eiland zijn een belangrijke habitat voor vogels, alleen in het gebied van de lagune Korrision zijn meer dan 150 soorten geteld.

Alom aanwezig zijn de ongeveer 4 miljoen olijfbomen op Corfu, ontstaan ​​in de 16e eeuw, toen de Venetianen de plantage promootten. Andere bomen zijn eiken, iepen en cipressen, evenals de esp, die in het voorjaar paars bloeit.

Ongeveer 65% van het gebied van het eiland wordt gebruikt voor landbouw, 55% voor olijfbomen, de rest is voornamelijk voor wijnbouw en citrusvruchten.

 

Het oude centrum van Corfu, de hoofdstad van het eiland Corfu, is in 2007 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst.