Web dc main pool 02
Img 0416 1157431056
Informatie aanvragen over prijs en beschikbaarheid ›

 

Daios Cove Luxury Resort

FD aanbieding 9 maart - Zon, zee, strand.

 

Het Daios Cove Resort and Luxury Villas ligt aan het rustige Vathi strand op Kreta en behoort tot de top van de vijf sterren hotels in Agios Nikolaos. Het welzijn van de gasten staat voorop met de uitmuntende service en prachtige maar minimalistische inrichting van het hotel. Bij het ontwerp van het hotel heeft men integratie met de omgeving vooropgesteld. Dit ziet een oplettend oog terug in de kleurschakeringen van de muurstenen en de rotspartijen. Het Daios Cove Resort biedt meer dan een prachtige omgeving, een heerlijke baai en een vijf sterren vakantie-ervaring. Het is de unieke sfeer die ervaren wordt wat het verblijf tot een sublieme vakantie maakt. Als gast van Daios Cove Resort and Luxury Villas kunt u heerlijk zwemmen in de infinity pool met zeewater, ontspannen door een van de vele behandelingen in Daios Cove’s eigen spa of terugtrekken in de zon op het privéstrand. Het beach resort heeft een breed scala aan faciliteiten, o.a. een watersportcentrum, fitnesscentrum, tennisbanen en een animatieprogramma voor de jonge gasten van Daios Cove. Daarnaast is er de mogelijkheid om verschillende excursies naar de hotspots van Kreta en haar historische bezienswaardigheden te boeken. Of kiest u liever voor een bootexcursie om de prachtige kustlijn van Kreta te verkennen? Daios Cove heeft een subliem aanbod van restaurants die stuk voor stuk een uitmuntende gastronomische ervaring bieden. Van de verfijnde Italiaanse keuken van het Ocean restaurant tot de authentieke Griekse smaken van restaurant Taverna en het unieke buffetrestaurant Pangea. Het charmante resort beschikt over 261 luxueuze kamers en suites met uitzicht over zee. Alle kamers en suites zijn elegant ingericht en in alle luxe voorzien en bieden een oase van rust en ontspanning. De deluxe rooms en suites hebben prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en is er de mogelijkheid tot een kamer of suite met privé zwembad of verwarmd privézwembad. Daios Coves Resort beschikt ook over luxueuze villa’s, ideaal voor wat meer privacy. De 39 luxe villa’s zijn elegant ingericht en hebben prachtig uitzicht over Daios Cove’s privé baai. Gasten kunnen kiezen uit een one, two of three bedroom villa. Elke villa heeft een privé zwembad met zeewater. Exclusief voor de villa gasten is de Cove Club services, waarbij o.a. een butler tot de beschikking is en u voorrang krijgt op reserveringen voor de à la carte restaurants. 

Wellicht nog geen (voorjaars)vakantie geboekt ? Wij hebben voor u een mooie reis samengesteld met daarin inbegrepen de directe vluchten, privé transfers, 7 nachten verblijf in een Deluxe seaview room, inclusief ontbijt en diner, vanaf 1.400 euro per persoon. Natuurlijk kunt u (met uw gezin) tevens verblijven in een Waterfront villa met eigen zwembad, o.b.v. all inclusive, vanaf 1.750 euro. 

2215879710 f5f7e8a4a2 b
14210200684 455035d02b k 3813826641 7a881613b5 o

Griekenland

Wat er ook gebeurt, dit land blijft voor de meeste reizigers een zeer aantrekkelijk land om hun vakantie door te brengen op een van de eilanden of op het vaste land.

Griekenland is officieel de (Derde) Helleense Republiek en een land in Zuid-Europa bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Deze eilanden vormen samen ongeveer 20% van het landoppervlak. Griekenland grenst in het noorden aan Albanië, het land Macedonië, Bulgarije en Turkije. Voor het overige is het vasteland van Griekenland omgeven door de Middellandse Zee (in het zuiden), de Ionische Zee (in het westen) en de Egeïsche Zee (in het oosten). De grootste eilanden zijn Kreta, Lesbos en Rhodos. Tot 1000 voor Christus werd Griekenland geregeerd door vele verschillende leiders. Het gebied groeide uit tot een mengsel van onafhankelijke stadstaten, waarvan velen kolonies in het Middellandse Zeegebeid vestigden. De klassieke Griekse cultuur, die rond Athene wordt gecentreerd, bereikte zijn hoogtepunt in de vijfde eeuw voor Christus alvorens de Griekse stadsstaten werden verenigd met de Macedonische gebieden door Philippus II van Macedonië in 338 voor Christus. Het gebied werd later beheerst door de Romeinse en Byzantijnse imperia, waarin de Griekse cultuur een prominente rol speelde, alvorens het onderdeel werd van het Ottomaanse imperium (1456). In 1829 bereikte Griekenland zijn onafhankelijkheid en vestigde een constitutionele monarchie. Er volgde een militaire staatsgreep in 1967 en een democratische republiek werd gevestigd in 1974. Griekenland is sinds 1981 lid van de Europese Unie. Enkele beroemde bezienswaardigheden in Griekenland zijn de tempel van Apollo Epicurius te Bassae, de archeologische plaats Delphi, de Akropolis van Athene, de berg Athos, het Meteora-klooster en de archeologische plaats Epidaurus.

 

De gemiddelde temperatuur overdag ligt in de zomer rond de 30 °C op de eilanden en de kuststrook van het schiereiland.

 

Vanaf Schiphol wordt er rechtstreeks op de meeste eilanden gevlogen. De Griekse eilanden zijn de ideale bestemming waar u in luxe kunt genieten van uw strandvakantie.

15953034316 d83b2cdc71 k
18087583362 4772d1546f k 15860533796 8f9c03e30f k

Kreta

Groot eiland met veel bezienswaardigheden maar natuurlijk ook voor een lekkere vakantie aan zee.

Kreta is ook wel bekend onder de Venetiaanse benaming Candia en is het grootste van de Griekse eilanden. Het eiland vormt samen met een paar kleine nabijgelegen eilanden de meest zuidelijke van de dertien Griekse regio's. De eilandjes die bij Kreta horen zijn Gavdos, Chrissi en Koufonisi, de laatste twee zijn onbewoond. De kustlijn heeft een lengte van ruim 1050 km. De zuidkust kenmerkt zich door de steile rotswanden. De Noordkust is relatief vlakker en aan deze zijde bevinden zich dan ook de meeste stranden. De weinige strandjes aan de Zuidkust liggen meestal in afgelegen baaien. De hoofdstad van het eiland is Heraklion. Rond 1000 voor Christus trokken volken vanuit het Griekse vasteland naar Kreta en brak de Dorische tijd aan. De daaropvolgende 2500 jaar worden gekenmerkt door een aaneenschakeling van oorlogen. Achtereenvolgens vielen de Romeinen, Arabieren, Byzantijnen, Venetiërs en de Turken het eiland binnen. Tijdens de Turkse overheersing, die was begonnen in 1645, begonnen de Kretenzers een grote onafhankelijkheidstrijd. Deze strijd was eerst vrij beperkt, maar werd een heuse revolutie. Kreta werd onafhankelijk in 1898. Kreta werd daarna tijdelijk bestuurd door de Griekse Prins George, maar stond nog wel onder de soevereiniteit van de Turkse Sultan. In 1913 werd Kreta opgenomen in het Koninkrijk Griekenland. De belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland zijn de Samaria-kloof, het Arkadi-klooster en de Lefka Ori. 

 

De gemiddelde temperatuur overdag ligt in de zomer rond de 30 °C op het eiland.

 

Vanaf Schiphol wordt er meerdere malen per dag rechtstreeks op Heraklion gevlogen. Kreta is door zijn klimaat een heerlijke bestemming om te genieten van een luxe strandvakantie.