Pool day
Pool eagles ey Junior suite
Informatie aanvragen over prijs en beschikbaarheid ›

 

KENSHŌ ORNOS BOUTIQUE HOTEL & SUITES

FD aanbieding 13 april - Prachtig design boutique hotel op Mykonos!

 

Het Kenshō Ornosn Boutique Hotel & Suites opende vrij recent haar deuren in 2016. De inrichting met veel natuursteen en oud hout vermengt zich naadloos met de Egeïsche architectuur en doet denken aan oude tradities. 

 

Breng uw avond onder de sterren door terwijl u naar muziek luistert en geniet van de verfijnde cocktails in de Kenshō Bar. Ontspan en verjongen in de Kenshō Spa. Het biedt een hot tub, een hamam, massages, spa-rituelen en een fitnessruimte met de nieuwste fitnessapparatuur.

 

Aandacht voor detail is het handelsmerk en kenmerkend voor de 25 luxueuze kamers en 10 suites.  U kunt kiezen tussen een Zen kamer, een deluxe kamer met bubbelbad buiten of een dompelbad, een junior suite met jacuzzi of zwembad in de buitenlucht of de Vista Panoramic Pool Suite.

Wij hebben een exclusieve aanbieding voor u met daarin opgenomen de vluchten, privé transfers en 7 nachten in een Zen Room, inclusief ontbijt, vanaf 1.350 euro per persoon. U krijgt een kosteloze upgrade, indien beschikbaar voor de betreffende periode.

2215879710 f5f7e8a4a2 b
14210200684 455035d02b k 3813826641 7a881613b5 o

Griekenland

Wat er ook gebeurt, dit land blijft voor de meeste reizigers een zeer aantrekkelijk land om hun vakantie door te brengen op een van de eilanden of op het vaste land.

Griekenland is officieel de (Derde) Helleense Republiek en een land in Zuid-Europa bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Deze eilanden vormen samen ongeveer 20% van het landoppervlak. Griekenland grenst in het noorden aan Albanië, het land Macedonië, Bulgarije en Turkije. Voor het overige is het vasteland van Griekenland omgeven door de Middellandse Zee (in het zuiden), de Ionische Zee (in het westen) en de Egeïsche Zee (in het oosten). De grootste eilanden zijn Kreta, Lesbos en Rhodos. Tot 1000 voor Christus werd Griekenland geregeerd door vele verschillende leiders. Het gebied groeide uit tot een mengsel van onafhankelijke stadstaten, waarvan velen kolonies in het Middellandse Zeegebeid vestigden. De klassieke Griekse cultuur, die rond Athene wordt gecentreerd, bereikte zijn hoogtepunt in de vijfde eeuw voor Christus alvorens de Griekse stadsstaten werden verenigd met de Macedonische gebieden door Philippus II van Macedonië in 338 voor Christus. Het gebied werd later beheerst door de Romeinse en Byzantijnse imperia, waarin de Griekse cultuur een prominente rol speelde, alvorens het onderdeel werd van het Ottomaanse imperium (1456). In 1829 bereikte Griekenland zijn onafhankelijkheid en vestigde een constitutionele monarchie. Er volgde een militaire staatsgreep in 1967 en een democratische republiek werd gevestigd in 1974. Griekenland is sinds 1981 lid van de Europese Unie. Enkele beroemde bezienswaardigheden in Griekenland zijn de tempel van Apollo Epicurius te Bassae, de archeologische plaats Delphi, de Akropolis van Athene, de berg Athos, het Meteora-klooster en de archeologische plaats Epidaurus.

 

De gemiddelde temperatuur overdag ligt in de zomer rond de 30 °C op de eilanden en de kuststrook van het schiereiland.

 

Vanaf Schiphol wordt er rechtstreeks op de meeste eilanden gevlogen. De Griekse eilanden zijn de ideale bestemming waar u in luxe kunt genieten van uw strandvakantie.

Greece mykonos 09
Mykonos2 Mykonos

Mykonos

Bruisend eiland !

Mykonos is een vrij klein Grieks eiland in de Egeïsche Zee, een der Cycladen, gelegen tussen Tinos, Siros, Paros en Naxos, in de buurt van Delos. Het eiland en gelijknamige gemeente heeft een oppervlakte van 86 km², en telt zo’n 10.000 inwoners. Bestuurlijk is de gemeente[4] eveneens een regionale eenheid (periferiaki enotita) onder dezelfde naam, onderdeel van de bestuurlijke regio (periferia) Zuid-Egeïsche Eilanden. De belangrijkste stad en haven, aan de westkust, is Mikonos-Stad, zoals vaak op de Griekse eilanden, gewoon Chora (Χώρα, d.i. Hoofdstad) genoemd. Er zijn talloze bootverbindingen met het vasteland (Piraeus) en met de andere eilanden, en is daardoor het ideale uitgangspunt voor boottochten naar het naburige Delos. Mikonos, met zijn felle lichtcontrasten, bezit die plastische schoonheid die zo karakteristiek is voor alle Cycladen. Het eiland bestaat voornamelijk uit graniet, is heuvelachtig (maximaal 350 meter hoog) en overwegend droog en kaal. Op kleine schaal wordt nog aan landbouw en visserij gedaan. Op Mikonos is water altijd schaars geweest, en daarom hebben de huizen er, nog méér dan op andere eilanden, de typische vlakke daken, met de bedoeling zo veel mogelijk regenwater op te vangen. In tegenstelling tot andere Cycladen-eilanden heeft het in de geschiedenis nooit een belangrijke rol gespeeld, en heeft daarom ook weinig sporen van de antieke beschavingen opgeleverd. Niettemin is het een van de populairste reisbestemmingen voor toeristen geworden. Dat is verreweg de belangrijkste inkomstenbron voor het eiland, dat reeds aan het eind van de jaren vijftig door het massatoerisme werd ontdekt en sindsdien een van de eerste toeristische trekpleisters in de Egeïsche Zee is geworden. De fraaie, maar drukbezochte zandstranden, het bruisende (en luidruchtige) nachtleven en daaraan gekoppeld de reputatie het Griekse eiland met de hoogste tolerantie te zijn (onder meer t.o.v. naaktrecreatie en homo’s), maken het eiland misschien minder geschikt voor wie nog op zoek is naar het "authentieke" Griekenland.

 

Mykonos heeft warm mediterraan klimaat dat onder grote invloed staat van zijn ligging in de Egeïsche zee. Doordat het eiland in de Egeïsche zee ligt waait er een constante zeebries over het eiland heen. Dit zorgt ervoor dat de warmste dagen van het jaar een stuk behaaglijker worden. De wintermaanden zijn er zacht en aangenaam maar zien veel neerslag. De zomers zijn er warm en kurkdroog.

 

Vanaf onder andere Schiphol wordt rechtstreeks gevlogen op Mykonos.