Capella ubud - view from across the valley at dawn
Capella ubud - jacuzzi plunge pool and deck Capella ubud - bedroom at a tented retreat
Informatie aanvragen over prijs en beschikbaarheid ›

 

Capella Ubud

Betoverend Bali

 

Dit retreat resort is gelegen in Ubud, temidden van het prachtige regenwoud, de sawa's en de heilige rivier Wos. Het ademt de sfeer van het vroegere Bali uit, toen de eerste Europese verkenners zich begonnen te vestigen in tentenkampen op dit prachtige eiland. De gevierde architect Bill Bensley heeft deze exotische en magische sfeer fantastisch weten te vertalen naar een authentiek retreat, one of it's kind. 
 
In het intieme Apijiwa kunt u heerlijke grillgerechten eten, maar er zijn ook thema diners in de prachtige tuin. U kunt zich laten verwennen in de spa Auriga, een work-out doen in The Armoury (Tented Gym) of relaxen met een cocktail en een hapje in The Officers Tent  De Keliki Valley omgeving heeft veel te bieden aan excursies zoals het Sacred Monkey Forest en de locale houtsnijwerkkunstenaars, of u kunt een van de magische Balinese dansvoorstellingen bijwonen. Het retreat helpt u graag. Maar misschien wilt u het liefst helemaal niets doen en in uw eigen "tent" genieten van deze bijzondere omgeving.
 
Het retreat heeft 23 prachtig ingerichte tentkamers. Alle tenten hebben een authentieke en luxe sfeer en zijn uitgerust met alle modern gemakken, een knusse living, een grote indoor & outdoor badkamer en twee heerlijke grote zonnendekken waarvan 1 met eigen Jacuzzi zoutwater zwembad.

Wij hebben voor u een prachtige reis samengesteld, dagelijks vertrek mogelijk, met daarin inbegrepen de vluchten, privé transfers en 7 nachten verblijf in een Terrace Retreat, inclusief ontbijt, vanaf 2.750 euro per persoon. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw verblijf te combineren met een aantal dagen aan het strand. 

0110-indonesie-1
Indonesie-java-original fr.fotopedia.com Rijstvelden in indonesie

Indonesië

Veelzijdig land met diverse gezichten, bestaande uit duizenden eilanden en zeer rijk aan historie, cultuur en natuur.

Indonesie is een republiek, bestaande uit een groot eilandengebied in Zuidoost-Azië. Het ligt tussen het Zuidoost-Aziatische vasteland en Australië, en tussen de Indische en Stille Oceaan. Het bestaat uit circa 1700 eilanden waarvan er circa 600 onbewoond zijn. De hoofdstad is Jakarta. Voor de tijd van de VOC en voordat de Nederlanders Indonesië inlijfden als kolonie, bestonden er tussen de zevende en veertiende eeuw in Indonesië op verschillende plaatsen diverse koninkrijken. Deze waren vooral gestoeld op het hindoeïsme en het boeddhisme. Later deed de Islam via de handel zijn intrede en groeide uit tot de belangrijkste religie in Indonesië. Tempelcomplexen, ongerepte natuur op de eilanden, het (onder)waterleven en diverse kunstuitingen zorgen voor een unieke sfeer en cultuur.

 

Indonesië heeft een tropisch klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur ligt in het gehele land rond de 26°C. Afhankelijk van de moesson kennen de meeste delen van het land een regentijd en een droge periode; alleen op Sumatra en Kalimantan is de neerslag over het gehele jaar vrij gelijkmatig verdeeld. In december, januari en februari regent het tussen Zuid-Sumatra en Oost-Timor.

 

Vanuit West-Europa zijn er diverse verbindingen (incl korte stop) met Indonesië. Bali is door ons als bestemming gekozen vanwege de goede bereikbaarheid en de combinatie van ongerepte natuur, tempelcomplexen en luxe resorts.

Bali0661
Bali-ubud-rice-fields 6d34025c2f4e11e5833cbe3906f980f6 1152x752

Bali

Zon, zee en strand maar ook vooral de dagelijkse geloofsrituelen en de ongerepte natuur waaronder de vele rijstvelden.

Bali is een Indonesische provincie en eiland ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Het is het meest westelijke van de Kleine Soenda-eilanden. Het eiland meet 5561 km², en telt ruim 3 miljoen inwoners. De hoofdstad is Denpasar. Tot 1958 was de hoofdstad Singaraja. Hoewel in de meeste delen van Indonesië de bevolking overwegend moslim is, hangt de meerderheid van de Balinezen een vorm van het Hindoeïsme aan. Dit Balinese Hindoeïsme (Hindu Dharma, Agama Hindu) bestaat uit een combinatie van bestaande Balinese mythologieën en invloeden van het Hindoeïsme uit Zuid- en Zuidoost-Azië. Het eiland wordt overheerst door het vulkanisch gebergte, sommige van de vulkanen zijn nog steeds actief. Het letterlijk hoogtepunt is de Gunung Agung met een top van 3142 meter boven de zeespiegel. Bali wordt van Java gescheiden door de ondiepe Straat Bali, die op het smalste punt slechts 8 km breed is. Het eiland is populair onder toeristen, onder meer vanwege de mooie stranden, de ongerepte natuur, de sierlijke terrasvormige rijstvelden (sawa's) en vulkanen, de vele monumenten, waaronder de duizenden Balinese tempels, Pura en de specifieke Balinese cultuur, zoals de tempelspelen, gamelanmuziek en de danskunst. De mooiste bezienswaardigheden zijn de Pura Tanah Lot (tempel op een rots in zee), Gunung Kawi (complex van in de rotsen uitgehouwen candi's), Goa Lawah (vleermuizengrot), Pura Besakih (moedertempel), Klungkung (moedertempel), Goa Gajah (olifantsgrot), Danau Batur, Lovina (zwemmen met dolfijnen) en duikplaatsen zoals Tulamben en Menjangan.

 

Overdag is het gemiddeld 28°C. De temperatuur van het zeewater is ook vrijwel het hele jaar door gelijk met zo'n 28°C. De droge moesson loopt van april tot november. De natte moesson loopt van november tot april. Als het regent zijn de buien vaak kort en heftig. Hierdoor is Bali een bestemming die het gehele jaar bezocht kan worden.

 

Vanaf Schiphol wordt met 1 of meerdere tussenstops gevlogen op Denpasar. Bali staat garant voor een mix van cultuur en natuur, in combinatie met de mooie stranden.