Bali-3
Four-seasons-jimbaran-bay-bali1 solo 130703040
Informatie aanvragen over prijs en beschikbaarheid ›

 

Four Seasons Resort Bali At Jimbaran Bay

Authentiek traditioneel Balinees resort.

 

Dit exclusieve resort is aangelegd als een Balinees dorp, met villa's verspreid over 14 hectare prachtige tropische tuinen en direct aan het Jimbaran strand.

 

Het resort telt 3 eetgelegenheden. Restaurant Sundara ligt direct aan het strand en serveert Aziatische gerechten en trendy cocktails. Restaurant Taman Wantilan heeft het beste van de Indische keuken voor u in petto en kijkt uit op de prachtige Jimbaran Beach en de vulkanen in de verte. Het Pool terrace Café is gelegen aan de infinity pool en serveert lichte westerse en Aziatische lunchgerechten. Er worden ook culinaire thema-avonden gehouden, in-villa dining behoort tot de opties, maar ook kunt u met een Epic Dinner Experience genieten van een intiem diner op een fantastische locatie. U zult zich niet vervelen in dit resort. Er is een prachtige infinity pool en het mooie strand Coconut Grove is alleen voor hotelgasten. U kunt heerlijk lounchen bij de exclusieve Sundara Daybeds met alle luxe binnen handbereik. Er is een tennisbaan, er zijn vele watersportfaciliteiten zoals jet ski's, body-boards en windsurf. U kunt deelnemen aan kooklessen bij de Jimbaran Bay Cooking Acedamy en er is een paviljoen waar u kunt tekenen en schilderen in alle stilte en sereniteit. Voor de kleintjes is er de Jimba Club. Het resort heeft tevens een state-of-the-art gym met moderne apparatuur en een aerobics studio. De spa is onovertroffen, met een breed scala aan behandelingen en gelegen in een prachtige tuin. Yoga- en meditatielessen behoren ook tot de mogelijkheden.

 

De villa's zijn allen gebouwd in traditionele Balinese stijl en zijn ommuurd om uw privacy optimaal te waarborgen. Er zijn grote livings, zowel binnen als buiten en allen hebben een prachtige tuin met een privé-zwembad en een zonneterras. De Residence villa's zijn zeer geschikt voor gezinnen en grotere groepen en hebben meerdere slaapkamers en veel privacy.

Indicatieprijs voor deze reis inclusief vlucht, prive transfers en 7 nachten verblijf: € 3.000,- per persoon.

0110-indonesie-1
Indonesie-java-original fr.fotopedia.com Rijstvelden in indonesie

Indonesië

Veelzijdig land met diverse gezichten, bestaande uit duizenden eilanden en zeer rijk aan historie, cultuur en natuur.

Indonesie is een republiek, bestaande uit een groot eilandengebied in Zuidoost-Azië. Het ligt tussen het Zuidoost-Aziatische vasteland en Australië, en tussen de Indische en Stille Oceaan. Het bestaat uit circa 1700 eilanden waarvan er circa 600 onbewoond zijn. De hoofdstad is Jakarta. Voor de tijd van de VOC en voordat de Nederlanders Indonesië inlijfden als kolonie, bestonden er tussen de zevende en veertiende eeuw in Indonesië op verschillende plaatsen diverse koninkrijken. Deze waren vooral gestoeld op het hindoeïsme en het boeddhisme. Later deed de Islam via de handel zijn intrede en groeide uit tot de belangrijkste religie in Indonesië. Tempelcomplexen, ongerepte natuur op de eilanden, het (onder)waterleven en diverse kunstuitingen zorgen voor een unieke sfeer en cultuur.

 

Indonesië heeft een tropisch klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur ligt in het gehele land rond de 26°C. Afhankelijk van de moesson kennen de meeste delen van het land een regentijd en een droge periode; alleen op Sumatra en Kalimantan is de neerslag over het gehele jaar vrij gelijkmatig verdeeld. In december, januari en februari regent het tussen Zuid-Sumatra en Oost-Timor.

 

Vanuit West-Europa zijn er diverse verbindingen (incl korte stop) met Indonesië. Bali is door ons als bestemming gekozen vanwege de goede bereikbaarheid en de combinatie van ongerepte natuur, tempelcomplexen en luxe resorts.

Bali0661
Bali-ubud-rice-fields 6d34025c2f4e11e5833cbe3906f980f6 1152x752

Bali

Zon, zee en strand maar ook vooral de dagelijkse geloofsrituelen en de ongerepte natuur waaronder de vele rijstvelden.

Bali is een Indonesische provincie en eiland ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Het is het meest westelijke van de Kleine Soenda-eilanden. Het eiland meet 5561 km², en telt ruim 3 miljoen inwoners. De hoofdstad is Denpasar. Tot 1958 was de hoofdstad Singaraja. Hoewel in de meeste delen van Indonesië de bevolking overwegend moslim is, hangt de meerderheid van de Balinezen een vorm van het Hindoeïsme aan. Dit Balinese Hindoeïsme (Hindu Dharma, Agama Hindu) bestaat uit een combinatie van bestaande Balinese mythologieën en invloeden van het Hindoeïsme uit Zuid- en Zuidoost-Azië. Het eiland wordt overheerst door het vulkanisch gebergte, sommige van de vulkanen zijn nog steeds actief. Het letterlijk hoogtepunt is de Gunung Agung met een top van 3142 meter boven de zeespiegel. Bali wordt van Java gescheiden door de ondiepe Straat Bali, die op het smalste punt slechts 8 km breed is. Het eiland is populair onder toeristen, onder meer vanwege de mooie stranden, de ongerepte natuur, de sierlijke terrasvormige rijstvelden (sawa's) en vulkanen, de vele monumenten, waaronder de duizenden Balinese tempels, Pura en de specifieke Balinese cultuur, zoals de tempelspelen, gamelanmuziek en de danskunst. De mooiste bezienswaardigheden zijn de Pura Tanah Lot (tempel op een rots in zee), Gunung Kawi (complex van in de rotsen uitgehouwen candi's), Goa Lawah (vleermuizengrot), Pura Besakih (moedertempel), Klungkung (moedertempel), Goa Gajah (olifantsgrot), Danau Batur, Lovina (zwemmen met dolfijnen) en duikplaatsen zoals Tulamben en Menjangan.

 

Overdag is het gemiddeld 28°C. De temperatuur van het zeewater is ook vrijwel het hele jaar door gelijk met zo'n 28°C. De droge moesson loopt van april tot november. De natte moesson loopt van november tot april. Als het regent zijn de buien vaak kort en heftig. Hierdoor is Bali een bestemming die het gehele jaar bezocht kan worden.

 

Vanaf Schiphol wordt met 1 of meerdere tussenstops gevlogen op Denpasar. Bali staat garant voor een mix van cultuur en natuur, in combinatie met de mooie stranden.