Hi lw1897 57804761 three tier infinity pool from legian terrace
Hi lw1897 57804465 beach house 2 Hi lw1897 57804713 south garden 2-lhw
Informatie aanvragen over prijs en beschikbaarheid ›

 

The Legian Bali

Klassieke luxe, oude bekende van Bali.

 

Luxe en veel gevoel voor smaak kenmerken dit fraai gelegen resort, in het zuiden van Bali, met een afzonderlijk Club gedeelte met onder andere prive butler service.

 

De faciliteiten zijn hier zeer goed verzorgd met het gerenommeeerde restaurant welke een Europese keuken heeft, aangevuld met Aziatische gerechten. In The Pool Bar kunnen gasten terecht voor lichte gerechten en in het gedeelte van The Club is er een lounge restaurant. Het is ook mogelijk om uw diner te laten verzorgen in uw suite of villa. Verder is er een groot zwembad, fitness, sauna en The Spa at the Legian met diverse behandelingen en massages. 

 

Het resort biedt 67 luxe suites en 11 vrijstaande poolvilla's in The Club gedeelte. Alle suites en villa's zijn zeer luxe en exclusief ingericht met Balinese kenmerken zoals donkerhouten vloeren en meubilair, afgewisseld met witte tinten. Voorts zijn ze voorzien van een woonkamer en minimaal 1 slaapkamer, luxe badkamer met buitendouche en een grote veranda. Te onderscheiden zijn de Studio Suites (100 m2) welke ruim zijn en verspreid liggen over het resort, Superior en Deluxe Suites (110 m2) die nog ruimer zijn met een grote woonkamer en terras, Two Bedroom Suites (155 m2) met aparte eetkamer, woonkamer, 2 slaapkamers met elk een badkamer. De Seminyak en Legian Suites (resp. 274 en 364 m2) zijn het neusje van de zalm met onder andere 2 slaapkamers, balkons, eigen butler en een eigen zwembad. Speciaal voor honeymooners is er nog de Beach House waar veel gasten ontvangen kunnen worden en o.a. beschikt over een eigen zwembad.  De vrijstaande poolvilla's in het The Club gedeelte zijn van ongekende klasse en bieden gasten de ultieme privacy. De One-Bedroom Villa (ca. 400 m2) heeft een aparte woon- en slaapkamer, luxe badkamer, tuin met zwembad en butlerservice, de Three-Bedroom Villa (ca. 600 m2) is zeer ruim en biedt maar liefst 3 slaapkamers en onder andere een eigen tuin met zwembad.

 

Gasten van The Legian kunnen tevens met korting een combinatiereis maken met The Chedi Club in Ubud, het zusterhotel van The Legian.

Indicatieprijs voor deze reis inclusief vlucht, prive transfers en 7 nachten verblijf: € 2.700,- per persoon.

0110-indonesie-1
Indonesie-java-original fr.fotopedia.com Rijstvelden in indonesie

Indonesië

Veelzijdig land met diverse gezichten, bestaande uit duizenden eilanden en zeer rijk aan historie, cultuur en natuur.

Indonesie is een republiek, bestaande uit een groot eilandengebied in Zuidoost-Azië. Het ligt tussen het Zuidoost-Aziatische vasteland en Australië, en tussen de Indische en Stille Oceaan. Het bestaat uit circa 1700 eilanden waarvan er circa 600 onbewoond zijn. De hoofdstad is Jakarta. Voor de tijd van de VOC en voordat de Nederlanders Indonesië inlijfden als kolonie, bestonden er tussen de zevende en veertiende eeuw in Indonesië op verschillende plaatsen diverse koninkrijken. Deze waren vooral gestoeld op het hindoeïsme en het boeddhisme. Later deed de Islam via de handel zijn intrede en groeide uit tot de belangrijkste religie in Indonesië. Tempelcomplexen, ongerepte natuur op de eilanden, het (onder)waterleven en diverse kunstuitingen zorgen voor een unieke sfeer en cultuur.

 

Indonesië heeft een tropisch klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur ligt in het gehele land rond de 26°C. Afhankelijk van de moesson kennen de meeste delen van het land een regentijd en een droge periode; alleen op Sumatra en Kalimantan is de neerslag over het gehele jaar vrij gelijkmatig verdeeld. In december, januari en februari regent het tussen Zuid-Sumatra en Oost-Timor.

 

Vanuit West-Europa zijn er diverse verbindingen (incl korte stop) met Indonesië. Bali is door ons als bestemming gekozen vanwege de goede bereikbaarheid en de combinatie van ongerepte natuur, tempelcomplexen en luxe resorts.

Bali0661
Bali-ubud-rice-fields 6d34025c2f4e11e5833cbe3906f980f6 1152x752

Bali

Zon, zee en strand maar ook vooral de dagelijkse geloofsrituelen en de ongerepte natuur waaronder de vele rijstvelden.

Bali is een Indonesische provincie en eiland ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Het is het meest westelijke van de Kleine Soenda-eilanden. Het eiland meet 5561 km², en telt ruim 3 miljoen inwoners. De hoofdstad is Denpasar. Tot 1958 was de hoofdstad Singaraja. Hoewel in de meeste delen van Indonesië de bevolking overwegend moslim is, hangt de meerderheid van de Balinezen een vorm van het Hindoeïsme aan. Dit Balinese Hindoeïsme (Hindu Dharma, Agama Hindu) bestaat uit een combinatie van bestaande Balinese mythologieën en invloeden van het Hindoeïsme uit Zuid- en Zuidoost-Azië. Het eiland wordt overheerst door het vulkanisch gebergte, sommige van de vulkanen zijn nog steeds actief. Het letterlijk hoogtepunt is de Gunung Agung met een top van 3142 meter boven de zeespiegel. Bali wordt van Java gescheiden door de ondiepe Straat Bali, die op het smalste punt slechts 8 km breed is. Het eiland is populair onder toeristen, onder meer vanwege de mooie stranden, de ongerepte natuur, de sierlijke terrasvormige rijstvelden (sawa's) en vulkanen, de vele monumenten, waaronder de duizenden Balinese tempels, Pura en de specifieke Balinese cultuur, zoals de tempelspelen, gamelanmuziek en de danskunst. De mooiste bezienswaardigheden zijn de Pura Tanah Lot (tempel op een rots in zee), Gunung Kawi (complex van in de rotsen uitgehouwen candi's), Goa Lawah (vleermuizengrot), Pura Besakih (moedertempel), Klungkung (moedertempel), Goa Gajah (olifantsgrot), Danau Batur, Lovina (zwemmen met dolfijnen) en duikplaatsen zoals Tulamben en Menjangan.

 

Overdag is het gemiddeld 28°C. De temperatuur van het zeewater is ook vrijwel het hele jaar door gelijk met zo'n 28°C. De droge moesson loopt van april tot november. De natte moesson loopt van november tot april. Als het regent zijn de buien vaak kort en heftig. Hierdoor is Bali een bestemming die het gehele jaar bezocht kan worden.

 

Vanaf Schiphol wordt met 1 of meerdere tussenstops gevlogen op Denpasar. Bali staat garant voor een mix van cultuur en natuur, in combinatie met de mooie stranden.