Dsc 2889 hdr
Recep Aia
Informatie aanvragen over prijs en beschikbaarheid ›

 

Relais La Costa Dimora Storica

De kunst van gastvrijheid in een dromerig landschap: dit is Toscane.

 

De Relais La Costa is een historische accommodatie in een park van 50 hectare in het hart van Chianti, tussen Siena en Monteriggioni. Een oude bedevaartsplek die teruggaat tot het jaar 1000. Op slechts een steenworp afstand van het Relais vindt u een nog meer buitengewone verbinding met het verleden: een deel van de Via Francigena met zijn oorspronkelijke bestrating.

De delicate balans tussen het historische hart van Relais La Costa en moderne ornamenten brengt lichaam en geest terug. U kunt het historische verleden in elke hoek van het Relais zien en voelen, niet in het minst dankzij het speciale conserveringswerk dat de authenticiteit van dit prachtige gebouw heeft bewaard.
Het Relais La Costa biedt moderne reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen ritme. Geniet hier van een unieke ervaring. Begin met een adembenemend uitzicht over Siena vanaf ons dakterras. Ontdek de meest pittoreske en karakteristieke dorpen van Toscane en laat u betoveren door de natuurlijke schoonheid van de omliggende bossen, wijngaarden en heuvels van Chianti, Val di Chiana en Val d'Orcia.
De onlangs gerenoveerde luxe suites wachten op onze gasten met elegantie, moderniteit en aandacht voor detail. Hier kunt u exclusief de spa boeken en de typische Toscaanse keuken proeven, die meestal wordt bereid met lokale producten. Met slechts zeven kamers is dit boetiekhotel, dat op maat gemaakte ervaringen biedt, een zeldzame, intieme en prachtige bestemming voor elke reiziger.

Indicatieprijs voor deze reis inclusief vlucht, prive transfers en 7 nachten verblijf: € 1.500,- per persoon.  

Depositphotos 42487367 s
11167923 pisa-025 Italie

Italië

Dulce Vita, zeker op deze mooie zonbestemmingen.

Italie is een land in Zuid-Europa en behoort tot de Europese Unie. Ten Noorden grenst Italië aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot Italië. De hoofdstad is Rome. Daarin bevindt zich het onafhankelijke Vaticaanstad. Een tweede onafhankelijke enclave binnen de Italiaanse grenzen is San Marino. Na de ondergang van het West-Romeinse Rijk in het jaar 476 raakte Italië in verval. Italië kende een veelheid aan vreemde overheersers: Ostrogoten, het Oost-Romeinse Rijk, de Lombarden. In Midden-Italië ontstond de Pauselijke Staat. In Noord-Italië kwamen de Franken onder leiding van Karel de Grote. In 900 veroverden de Arabieren Sicilië. In de elfde eeuw trok de handel langzaam weer aan. Vooral de handel overzee bloeide met handelssteden als Amalfi, Pisa, Genua en Venetië. De Renaissance brak hier aan met grote kunstenaars als Michelangelo, Leonardo da Vinci en Rafael. De belangrijkste bezienswaardigheden van Italië zijn de historische overblijfselen uit de Romeinse periode, de prachtige natuurparken, de historische steden en verschillende culinaire festivals.

 

Het grootste deel van Italië heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. In het noorden is het kouder dan in het zuiden. Het klimaat is daar enigszins vergelijkbaar met dat in België en Nederland, maar met koudere winters en warmere zomers. In de Alpen heerst een pool/hooggebergte klimaat en valt er vaak sneeuw.

 

Vanaf Schiphol wordt er rechtstreeks op verschillende bestemmingen in Italië gevlogen. Italië is een prachtige bestemming voor een heerlijke zonvakantie.

Toscana-2329689
Florence-1289364 Toscana-2286630

Toscane

Hier de tekst in de linker kolom

Is een regio in centraal Italië, die in het noorden grenst aan Ligurië en Emilia-Romagna, in het oosten aan Umbrië, in het zuiden aan Latium en in het Westen aan de Tyrrheense Zee. Toscane was de regio waarin de Italiaanse Renaissance in de veertiende eeuw wortel schoot en in de vijftiende en zestiende eeuw tot de grootste hoogten steeg. In het Toscaans ontstond ene literaire traditie met voormannen als Dante Alighieri, Petrarca, Boccaccio en Machiavelli. Onder leiding van de Medici's maakte het toenmalige Groothertogdom Toscane een echte bloeitijd door. Het klimaat in Toscane in Mediterraan en de gemiddelde temperatuur overdag ligt in de zomer rond de 30°C. De belangrijkste bezienswaardigheden in Toscane zijn de steden Florence, Pisa, Lucca, Maremma, Cortona en Siena. Daarnaast heeft Toscane 120 natuurreservaten en wordt het gezien als één van de mooiste delen van Italë. Vanaf Schiphol wordt er met één tussenstop op Toscane (Florence) gevlogen. Toscane is door zijn cultuur en landschap een prachtige bestemming voor uw vakantie.