Img 6877
Img 5437 177-monte-da-quinta ext-2
Informatie aanvragen over prijs en beschikbaarheid ›

 

Martinhal Quinta Family Resort

Zuster familie resort van het befaamde Martinhal.

 

Na het succes van Martinhal heeft de eigenaar deze formule ook neergezet aan de oostkant van de Algarve. Het resort ligt dichtbij het vliegveld van Faro en een mooie golfbaan.

 

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de restaurants maar kunt u wel bij een kleine winkel terecht voor uw boodschappen. Verwachting is dat de restaurants voor de zomer van 2016 open zullen zijn. Er is een mooi, groot zwembad met tevens een zwembad voor kinderen. Daarnaast is er natuurlijk een kids club voor diverse leeftijdsgroepen en worden er veel activiteiten georganiseerd.

 

Marthinhal Quinta biedt een exclusieve prive collectie aan luxe villa's met twee tot zelfs vijf slaapkamers. Elke villa heeft een eigen zwembad en kijkt uit over de tuinen.

Boek nu een reis van 7 dagen, incl. vlucht en transfer en verblijf in een villa met 3 slaapkamers en eigen zwembad, vanaf 1.100 euro per persoon (o.b.v bezetting met 4 per- sonen). In de zomermaanden liggen de prijzen hoger. 

Algarve-portugal
Sintra-cascais-1

Portugal

Portugal heeft haar reizigers veel te bieden met het culturele Noorden, strand in het zuiden en een mix van zon en cultuur op Madeira.

Portugal is het meest westelijke land van continentaal Europa. Het beslaat zo'n 16 procent van het Iberisch Schiereiland. Tot Portugal behoren tevens de eilandengroep de Azoren, het eiland Madeira en de eilandengroep Ilhas Selvagens, alle gelegen in de Atlantische Oceaan. Sinds 1986 behoort het land tot de Europese Unie. De geschiedenis van Portugal is die van een oud Europees land, waarvan de oorsprong teruggaat tot de vroege oudheid en dat opklom tot een wereldmacht in de tijd van de ontdekkingsreizigers. Na het hoogtepunt van zijn wereldmacht in de vijftiende en zestiende eeuw, verloor Portugal veel van zijn rijkdom en status met de vernietiging van Lissabon tijdens de aardbeving van 1755, de bezetting door Napoleon en de onafhankelijkheid van Brazilië in 1822. Een revolutie in 1910 schafte de monarchie af. Na een periode van corruptie en het opbouwen van een grote staatsschuld werd na een militaire coup een dictatuur geïnstalleerd die zou duren tot 1974, toen een linkse coup democratische hervormingen doorvoerde. Het jaar daarop werden de Afrikaanse koloniën onafhankelijk. De belangrijkste bezienswaardigheden van Portugal zijn: het Hieronymietenklooster en de toren van Belém in Lissabon, het historische centrum van Porto, de wijnstreek Alto Douro en de prehistorische rotskunst in de Côavallei.

 

Het klimaat van Portugal wordt door 2 factoren beïnvloed, de Atlantische Oceaan in het noorden en de Mediterraneen die in het zuiden overheersen. Tijdens de winter is de gemiddelde temperatuur overdag 16 °C in het noorden en rond de 23 °C in het zuiden. Tijdens de zomer is de gemiddelde temperatuur overdag rond de 22 °C in het noorden en in het zuiden kan de temperatuur in de zomer oplopen tot ruim boven de 30 °C.

 

Vanaf Schiphol wordt er naar diverse bestemmingen in Portugal rechtstreeks of met 1 tussenstop gevlogen. De Algarve en Madeira, de door ons geselecteerde bestemmingen, zijn ideale bestemming om het gehele jaar door te genieten van een heerlijke strandvakantie.

Praia-da-marinha-algarve cs
Benagil cave, algarve Beach-algarve

Algarve

Zon, zee, strand en golf.

Algarve ss één van de districten van Portugal. De Algarve valt samen met het huidige district Faro. Dit district bestrijkt de gehele breedte van de zuidkust en de hoofdstad is de stad Faro. In het noorden wordt de Algarve begrensd door de provincie Alentejo, aan de oostkant door de Rio Guadiana, een grensrivier met Spanje en aan de zuid- en westkant door de Atlantische Oceaan. De naam Algarve is afkomstig uit de tijd van de Moorse bezetting van het Iberisch Schiereiland. De streek werd toen "al-Gharb al-Andalus" genoemd, oftewel "ten westen van Andalusië". Het landschap van de Algarve is zeer gevarieerd. De kust kent ten westen van Faro de welbekende rotsformaties met kleine strandjes, ten oosten van Faro zijn er de lagunes en de kilometerslange zandstranden. Aan de 170 kilometer lange kuststrook bevinden zich de bekende badplaatsen Albufeira, Portimao, Monte Gordo en Lagos. Het binnenland is heuvelachtig en is nog vrijwel ongerept. Het hoogste punt is de Foia op 902 meter hoogte. Het binnenland bestaat voornamelijk uit grote naaldbossen.

 

De gemiddelde temperatuur overdag is in de zomer ongeveer 25 °C. De Algarve is het gehele jaar door geliefd vanwege het zachte klimaat.

 

Vanaf Schiphol wordt er rechtstreeks op Faro gevlogen.