Lw1412 27879604 790x490-2
Lw1412 77907798 790x490-2 Room lw1412 c2s 3 790x490-2
Informatie aanvragen over prijs en beschikbaarheid ›

 

La Bobadilla, A Royal Hideaway Hotel

FD aanbieding 19 januari- Authentieke luxe in Granada, Andalusië. 

 

Dit prachtige hotel is gebouwd in de stijl van een traditioneel Spaans paleis en ligt diep in het hart van Andalusië. Het hotel bevindt zich in het centrum van de provincie Granada. Daardoor kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan alle grote steden en bezienswaardigheden van Andalusië, een wandeltocht maken door de Sierra Nevada, of zonnebaden op de stranden van Málaga. La Bobadilla biedt complete mentale, fysieke en spirituele ontspanning in het prachtige privédomein Loja, ver van de stress van het moderne leven en met adembenemende uitzichten op het ongerepte landschap. 

 

Bij Saludable, het gerenomeerde gastronomische restaurant van het hotel, kunt u genieten van een breed scala verfijnde, gezonde gerechten, bereid volgens Andalusische recepten. Het restaurant heeft een mooie geschiedenis, want wat ooit begon als een afgelegen, maar beroemd restaurant is uitgegroeid tot een schitterend hotel. Mensen kwamen vanuit alle windstreken om te genieten van de Spaanse gastronomie en wilden dan ook kunnen blijven slapen. Voorts kunt u natuurlijk lekker lunchen op de patio of genieten van het zeer grote zwembad.

 

Het hotel biedt deluxe kamers en diverse suites, allen met een prachtige traditionele inrichting waarvan meerdere een terras of balkon hebben met een fraai uitzicht op de omringende heuvels.

Nog geen voorjaars- of zomervakantie geboekt ? Wij hebben voor u een mooie reis samengesteld met daarin inbegrepen de rechtstreekse vluchten (dagelijks vertrek mogelijk vanaf diverse vliegvelden), privé transfers, 7 nachten verblijf in een superior deluxe room met terras, inclusief ontbijt, vanaf 1.250 euro per persoon. 

Dsc 6099
Large 4

Spanje

Spanje is een zeer diverse land met veel verschillende gezichten met prachtige bestemmingen.

Spanje is een koninkrijk in het zuidwesten van Europa met ongeveer 46 miljoen inwoners. Spanje is een constitutionele monarchie en het land beslaat een oppervlakte van 506.000 km², bijna 13 keer zoveel als Nederland. Het land beslaat grofweg 80% van het Iberisch Schiereiland. Buiten dat horen ook de eilandengroep Balearen in de Middellandse Zee, de Canarische eilanden in de Atlantische Oceaan en de Spaanse enclaves in Noord-Afrika bij het land. De hoofdstad van Spanje is Madrid, een stad met meer dan 3 miljoen inwoners gelegen in het midden van het land. Spanje is een divers land met zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Het land varieert van de regenachtige vissersdorpen in Galicië tot het nachtleven van Madrid, de toeristische kusten aan de Middellandse Zee, het flamenco dansen in Andalusië, stierenvechten in vele delen van het land en het historische en tegelijkertijd moderne Barcelona in Catalonië. Spanje bestaat uit 17 autonome regio's en 2 autonome steden (Ceuta en Mellila). Het landschap van Spanje bestaat voornamelijk uit plateau's, zoals de Spaanse hoogvlakte en bergketens zoals de Pyreneeën en de Sierra Nevada. De belangrijkste rivieren van het land zijn de Tajo, de Ebro, de Duero, de Guariana en de Guadalquivir. De geografische ligging van Spanje zorgt ervoor dat alleen het noordwesten (Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland) onder invloed liggen van de zogenaamde straalstromen, de rest van het land niet. Buiten dat heeft Spanje een zeer onregelmatig landschap en is het één van de meest bergachtige landen van het Europese continent. Spanje heeft een zeer rijke historie en heeft tal van bezienswaardigheden, waarvan er 38 op de Werelderfgoedlijst staan van de UNESCO. De bekendste zijn: het Alhambra in Grenada, de werken van Antoni Gaudi in Barcelona, La Lonja de la Seda in Valencia, de witte dorpen in de omgeving van Málaga, de kathedraal van Burgos, de musea en architectuur van Madrid en de kathedraal en het Alcázar in Sevilla.

 

In Spanje kan men zeer verschillende klimaten onderscheiden. Van subtropisch op de Canarische Eilanden, Mediterraan aan de Middellandse Zee en Zeeklimaat aan de Atlantische Oceaan.

 

Vanaf Schiphol wordt er rechtstreeks op de diverse bestemmingen van Spanje gevlogen. 

Web-criadores
Nikki-1 Dsc 6099

Andalusië

Zon, zee, strand en golf met een aantal mondaine (bad)plaatsen.

Andalusie is één van de 17 autonome regio's van Spanje en is naar inwonertal de grootste regio. De hoofdstad van Andalusië is Sevilla. De regio is gelegen in het zuiden van Spanje. Geografisch valt het gebied te verdelen in drie delen; de Sierra Nevada en aangrenzende sierra's in het zuiden en oosten, de hoogste bergpiek is de Mulhacén met 3482 meter, de Sierra Morena in het noorden op het grensgebied van Extremadura en Castilië-La Mancha en als laatste de imposante vallei van de Guadalquivir welke tussen de twee sierra's in ligt, met het beschermde moerasgebied 'Marismas del Guadalquivir' als de indrukwekkende delta van deze rivier. Na de Romeinse en Moorse overheersingen startten de gouden eeuwen voor Andalusië. Die beginnen vrijwel onmiddellijk na de val van Grenada in 1492. Andalusië diende als uitvalsbasis van Spanje naar de Nieuwe Wereld. De rijkdommen kwamen meestal toe aan de stad Sevilla. Andalusië is de bakermat van de flamenco muziek. De exacte roots zijn niet bekend, maar vermoed wordt dat de zigeunermuziek de basis was en vermengd werd met christelijke, joodse en Moorse invloeden. De bezienswaardigheden van Andalusië zijn: de historische steden zoals Granada, Sevilla en Córdoba, de Sierra Nevada met mogelijkheden voor wandelen en alpinisme, de Costa del Sol en de Costa de la Cruz. De badplaatsen zoals Málaga, Torremolinos en Marbella zijn wereldberoemd.

 

Het klimaat in Andalusië is Mediterraan. In de lente (maart, april en mei) is overdag de gemiddelde temperatuur 20 tot 25 °C, in de zomer kan de temperatuur in het binnenland oplopen tot  40 °C, aan de kust is er een aangename wind waardoor overdag de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 30 °C ligt.

 

Vanaf Schiphol wordt er o.a. rechtstreeks op Malaga gevlogen.