Leisure-gallery-200
The sarojin at a glance-gallery-145 The guest residences-gallery-163
Informatie aanvragen over prijs en beschikbaarheid ›

 

The Sarojin

Sfeer en luxe omringd door natuur.

 

Inspiratie, vrijheid en rust zijn de woorden waar het personeel van The Sarojin hoge waarde aan hecht. Het hotel dat al jaren achtereen de winnaar is van de ‘Asia's Leading Boutique hotel' is direct gelegen aan het hagelwitte strand, in Khao Lak, nabij diverse nationale parken met buitengewoon veel natuurschoon.

 

Zowel het midden tussen de oude bomen gelegen Ficus restaurant met internationale keuken als het direct aan zee gelegen The Edge restaurant met verse vis en Thaise specialiteiten, zorgen voor een unieke culinaire ervaring. Mocht u liever in privésfeer dineren, dan kan dat. Het is mogelijk om uw diner te laten verzorgen op een door u gewenste plek, zoals bijvoorbeeld op het strand of in uw Residence. De zogenaamde Cellar bar heeft diverse wijnen vanuit alle streken van de wereld voor u in petto. Het resort heeft een breed scala aan faciliteiten. Het eveneens befaamde spa Pathways biedt diverse massages en behandelingen in een rustgevende omgeving en er is een prachtig zwembad met jacuzzi en overdekte relax paviljoens. Fitness, diverse non-gemotoriseerde watersporten, excursies, kooklessen en (duik)trips met speedboot behoren ook tot de vele mogelijkheden.

 

De zeer luxe 56 Residences zijn verdeeld over 7 gebouwen en zijn zeer ruim van opzet met king size bed, semi open badkamer met aparte douche en een tweepersoons bad. De zogenaamde Garden Residences (95 m2) hebben een ruim terras met Thaise lounge sala, de Pool Residences (120 m2) zijn voorzien van een eigen plunge pool en de op de eerste verdieping gelegen Sarojin Suites (150 m2) hebben een aparte woonkamer en groot terras met eveneens een plunge pool.

Indicatieprijs voor deze reis inclusief vlucht, prive transfers en 7 nachten verblijf: € 1.800,- per persoon.    

214 22042014 133448 thailandbig
Ss-thailand-buddhas-wat-chai-mongkol Banyantree bangkok

Thailand

Fijn te bereizen land, veel bezienswaardigheden en prima locaties om bij te komen van het hectische leven.

Thailand is een koninkrijk in Zuidoost-Azië, dat in het oosten wordt begrensd door Laos en Cambodja, in het westen door Myanmar en de Andaman Zee, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee. Het land heette tot 1949 Siam. De Thaise naam van het land is: "Prathet Thai", waarbij Prahtet land betekent en het woord Thai vrij betekent. Thailand betekent dus letterlijk "vrij land". De Thai trokken sinds de tiende eeuw groepsgewijs vanuit Zuid-China het huidige Thailand binnen. In Thailand vermengden de Thai zich met de Khmers, de Mons en andere volkeren, in de dertiende eeuw werden ze er de dominante bevolkingsgroep en ontstonden er Thai-rijken. Het is een ongeschreven wet onder de Thai dat men zich innemend gedraagt en hoffelijk overkomt. ‘Soms moeten we ons zelf bedwingen niet te glimlachen', klinkt het in de Thaise volksmond. Zowel economisch als cultureel blijkt het Thaise volk een groot aanpassingsvermogen te hebben, snel te kunnen overschakelen naar nieuwe situaties, en gemakkelijk elementen uit andere culturen te kunnen overnemen. ‘De Thai is buigzaam als een riet' wordt wel eens gezegd. In het noordoosten bevindt zich het droge en onherbergzame Khorat Plateau dat gemiddeld 250 meter boven zeeniveau ligt. Delen ervan zijn zo onvruchtbaar en ogen zo schraal dat het gebied ook wel de Huilende vlakte wordt genoemd. Verder naar het zuiden ligt het rivierengebied. De hoofdstad Bangkok ligt aan de Chao Phraya-rivier waar die uitmondt in de Golf van Thailand. Aan deze Golf van Thailand ligt de oudste badplaats Hua Hin, ook de koning van Thailand heeft hier een buitenverblijf. Het zuiden van Thailand ligt op het smalle schiereiland Malakka, tussen de Golf en de Andaman Zee. Dit deel van het land bestaat uit een bergketen die begroeid is met tropisch regenwouden. Opmerkelijk hier zijn de kaarsrecht omhoog rijzende kalksteenrotsen bij 1 van de door ons aangeboden bestemmingen, Krabi. Voor de kust liggen honderden eilandjes, elk met zijn eigen verhaal en zijn eigen geschiedenis, zoals Koh Samui en Koh Racha. 

 

Thailand kent drie seizoenen; het hete en droge seizoen van maart tot midden juni met een gemiddelde temperatuur van 27 tot 35°C, het regenseizoen van juni tot oktober met een gemiddelde temperatuur van 24 tot 32°C en het koele seizoen van november tot en met maart met een gemiddelde temperatuur van 18 tot 32°C.

 

Vanaf Schiphol wordt er rechtstreeks gevlogen op Thailand. Thailand is vooral geschikt voor reizigers die een luxe strandvakantie willen combineren met de Aziatische cultuur en het natuurschoon op het land als ook onderwater.

Tf76056
Phraya nakhon cave Khao-lak

Khao Lak

Leuke badplaats en spectaculaire aangrenzend nationaal park.

Khao Lak Is een badplaats in de provincie Phang Nga. De plaats ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van het eiland Phuket. De kustlijn van 30 kilometer is één van de mooiste van Thailand. In de provincie Phang Nga is de natuur nog goed behouden gebleven, er is nog een klein stuk mangrovebos te zien (één van de laatste van Thailand). De flora en fauna van het gebied zijn adembenemend en zijn door vele films als decor gebruikt (The man with the golden gun, James Bond). Khao Lak was één van de gebieden die het zwaarst werd getroffen door de Tsunami's die ontstonden als gevolg van de zeebeving bij Sumatra in december 2004. Khoa Lak is snel weer opgebouwd door de Thaise overheid en buitenlandse investeerders. Vanuit Khao Lak kunnen er diverse excursies worden ondernomen, populair is de excursie naar het nationaal park Khao Sok. Khao Lak is een ideale bestemming voor toeristen die de drukke badplaatsen in Thailand willen ontlopen. Rust, natuur en parelwitte stranden vindt u in deze badplaats.

 

De gemiddelde temperatuur overdag is 25 tot 30°C.

 

Vanaf Schiphol wordt er rechtstreeks op Thailand (Bangkok) gevlogen, dan een binnenlandse vlucht naar Phuket en vervolgens over land naar Khao Lak.