Racha panoramic view1-3
Main pool (2) Grand pool suite 6
Informatie aanvragen over prijs en beschikbaarheid ›

 

The Racha

FD aanbieding 7 januari - Beleef het volmaakte strandgevoel op Racha Yai. 

 

Dit is een zeer elegant en intiem boutique hotel, prachtig gelegen tussen tropische vegetatie aan de Batok Bay met poederwit zandstrand en azuurblauw water. Het ecologisch bewuste hotel is te bereiken middels een half uur durende speedboot transfer.

 

Het hotel heeft 3 modern ingerichte restaurants, waaronder het Earth Cafe met Westerse en Thaise gerechten, de Fire Grill met tijdens de lunch pizza's en pasta's, in de avond internationale gerechten en de Sunset Beach restaurant met verse vis op de BBQ en steaks. Mocht u behoefte hebben aan een overheerlijke Pad Thai met een koud Bintang biertje, dan kunt u terecht bij het eenvoudige restaurant van de buren met een wel heel bijzondere bediening. 's Avonds kunnen de gasten genieten van een cocktail in de zogenaamde Ice Bar. De prachtige Anumba Spa verzorgt de gasten met diverse behandelingen, onder andere in VIP suites en heeft tevens een stoombad. Voorts biedt het hotel twee zwembaden met jacuzzi, Yoga lessen, een fitness, tennisbaan, duikschool, snorkelen en kanoën alsmede mountainbike- en wandeltours.

 

Het hotel beschikt over 85 luxe en modern ingerichte villa's met veel lichte tinten en donker houten interieur, ruime badkamer met aparte buitendouche en terras. Het resort heeft een mooie selectie van accomodaties. De Deluxe Villa (43 m2) verspreid is gelegen over de tuin en de Grand Deluxe Villa (54 m2) heeft een groot woonkamergedeelte, de mooiste uitzichten op zee en enkele hebben een plunge pool. De magnifieke ingerichte Junior Pool Suite (86 m2) heeft onder andere een verlichte plunge pool met jacuzzi en zowel de Spa Pool Suites als de Grand Pool Suite (93 m2) met een of twee slaapkamers, zijn gelegen op de beste locaties van het hotel met een eigen zwembad. Klap op de vuurpijl is wel de Lighthouse Villa (ca. 150 m2) met prachtige uitzichten, meerdere slaap- en badkamers, woonkamer en natuurlijk een privé zwembad.

Wij hebben voor u een mooie reis samengesteld met daarin inbegrepen de vluchten, transfers en 7 nachten verblijf in een deluxe villa, inclusief ontbijt, dagelijks vertrek mogelijk.

De reissom voor vertrek t/m eind april bedraagt 1.950 euro per persoon en van begin mei t/m eind oktober 1.750 euro per persoon (obv bezetting van twee personen). 

214 22042014 133448 thailandbig
Ss-thailand-buddhas-wat-chai-mongkol Banyantree bangkok

Thailand

Fijn te bereizen land, veel bezienswaardigheden en prima locaties om bij te komen van het hectische leven.

Thailand is een koninkrijk in Zuidoost-Azië, dat in het oosten wordt begrensd door Laos en Cambodja, in het westen door Myanmar en de Andaman Zee, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee. Het land heette tot 1949 Siam. De Thaise naam van het land is: "Prathet Thai", waarbij Prahtet land betekent en het woord Thai vrij betekent. Thailand betekent dus letterlijk "vrij land". De Thai trokken sinds de tiende eeuw groepsgewijs vanuit Zuid-China het huidige Thailand binnen. In Thailand vermengden de Thai zich met de Khmers, de Mons en andere volkeren, in de dertiende eeuw werden ze er de dominante bevolkingsgroep en ontstonden er Thai-rijken. Het is een ongeschreven wet onder de Thai dat men zich innemend gedraagt en hoffelijk overkomt. ‘Soms moeten we ons zelf bedwingen niet te glimlachen', klinkt het in de Thaise volksmond. Zowel economisch als cultureel blijkt het Thaise volk een groot aanpassingsvermogen te hebben, snel te kunnen overschakelen naar nieuwe situaties, en gemakkelijk elementen uit andere culturen te kunnen overnemen. ‘De Thai is buigzaam als een riet' wordt wel eens gezegd. In het noordoosten bevindt zich het droge en onherbergzame Khorat Plateau dat gemiddeld 250 meter boven zeeniveau ligt. Delen ervan zijn zo onvruchtbaar en ogen zo schraal dat het gebied ook wel de Huilende vlakte wordt genoemd. Verder naar het zuiden ligt het rivierengebied. De hoofdstad Bangkok ligt aan de Chao Phraya-rivier waar die uitmondt in de Golf van Thailand. Aan deze Golf van Thailand ligt de oudste badplaats Hua Hin, ook de koning van Thailand heeft hier een buitenverblijf. Het zuiden van Thailand ligt op het smalle schiereiland Malakka, tussen de Golf en de Andaman Zee. Dit deel van het land bestaat uit een bergketen die begroeid is met tropisch regenwouden. Opmerkelijk hier zijn de kaarsrecht omhoog rijzende kalksteenrotsen bij 1 van de door ons aangeboden bestemmingen, Krabi. Voor de kust liggen honderden eilandjes, elk met zijn eigen verhaal en zijn eigen geschiedenis, zoals Koh Samui en Koh Racha. 

 

Thailand kent drie seizoenen; het hete en droge seizoen van maart tot midden juni met een gemiddelde temperatuur van 27 tot 35°C, het regenseizoen van juni tot oktober met een gemiddelde temperatuur van 24 tot 32°C en het koele seizoen van november tot en met maart met een gemiddelde temperatuur van 18 tot 32°C.

 

Vanaf Schiphol wordt er rechtstreeks gevlogen op Thailand. Thailand is vooral geschikt voor reizigers die een luxe strandvakantie willen combineren met de Aziatische cultuur en het natuurschoon op het land als ook onderwater.

The-racha-rs
Daytrips-to-racha-yai-and-racha-noi-islands-by-namloo-divers-phuket Ko racha, phuket

Koh Racha

Vooral de baai bij het gelijknamige resort is prachtig.

Op ruim twintig kilometer ten zuiden van Phuket ligt de unieke en onbekende eilandengroep, de Racha's. Het eiland (Koh) Racha Yai biedt een paradijs op aarde; witte zandstranden, wuivende palmbomen en prachtige koraalriffen. Het kleinere Koh Racha Noi is onbewoond, maar een uitstekende duiklocatie om het leven onderwater te aanschouwen. Het water rond de Racha-eilanden is het meest helder van alle locaties nabij Phuket.

 

De gemiddelde temperatuur overdag is 25 tot 30°C.

 

Vanaf Schiphol wordt er rechtstreeks op Thailand (Bangkok) gevlogen, dan een binnenlandse vlucht naar Phuket en vervolgens per boot of watervliegtuig naar Koh Racha. Op de 'Racha's' kunt u tot rust komen en genieten van de mooiste uitzichten die u zich kunt indenken.