Main pool view 7454-a4
Six senses samui 6296-original Main pool2 6263-a4
Informatie aanvragen over prijs en beschikbaarheid ›

 

Six Senses Samui

Prachtige blend van traditie en modern.

 

Dit is een subliem hotel, prachtig gelegen tegen een heuvel in het noorden van Koh Samui, temidden van rotsen en natuurlijke vegetatie, met fraaie uitzichten op het nabijgelegen Koh Phangan en zee. De stijl en het karakter van het hotel zijn geïnspireerd door de traditionele Thaise visserdorpjes. Het hotel heeft twee bar/restaurants, te weten Dining on the Hill, gelegen op een heuvel met prachtige uitzichten over zee, met Thaise specialiteiten en daarnaast het bijzondere Dining on the Rocks, gelegen op het puntje van een klif, verdeeld over 9 niveaus met eveneens open uitzichten over zee en een overheerlijke nieuwe Aziatische keuken. Het is mogelijk om het diner geserveerd te krijgen in de villa, maar mocht u een romantische locatie op het oog hebben, dan verzorgt het hotel dat graag voor u aldaar terplaatse. De wijnliefhebber kan hier tevens zijn hart ophalen met in totaal 250 verschillende labels uit 17 landen. Het hotel beschikt over een moderne spa met binnen en buiten behandelkamers, sauna en stoombad en natuurlijk een groot zwembad, non-gemotoriseerde watersporten en een fitness. Het hotel heeft over 66 vrijstaande, moderne designvilla's met onder andere een houten terras met ligbedden, badkamer met bad en aparte douche en daarnaast nog een buitendouche. Er zijn 14 Hideaway Villa's van 130m2, 41 Pool Villa's van 160m2 met privé zwembad, 10 Pool Villa Suites van 300m2 eveneens met privé zwembad, aparte woonkamer, 2 badkamers en een walk-in kledingkast. Ultiem te noemen is de Presidential Villa (600m2) met onder andere een groot privé zwembad, 2 slaapkamers en 2 badkamers.

Indicatieprijs voor deze reis inclusief vlucht, prive transfers en 7 nachten verblijf: € 2.200,- per persoon.

214 22042014 133448 thailandbig
Ss-thailand-buddhas-wat-chai-mongkol Banyantree bangkok

Thailand

Fijn te bereizen land, veel bezienswaardigheden en prima locaties om bij te komen van het hectische leven.

Thailand is een koninkrijk in Zuidoost-Azië, dat in het oosten wordt begrensd door Laos en Cambodja, in het westen door Myanmar en de Andaman Zee, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee. Het land heette tot 1949 Siam. De Thaise naam van het land is: "Prathet Thai", waarbij Prahtet land betekent en het woord Thai vrij betekent. Thailand betekent dus letterlijk "vrij land". De Thai trokken sinds de tiende eeuw groepsgewijs vanuit Zuid-China het huidige Thailand binnen. In Thailand vermengden de Thai zich met de Khmers, de Mons en andere volkeren, in de dertiende eeuw werden ze er de dominante bevolkingsgroep en ontstonden er Thai-rijken. Het is een ongeschreven wet onder de Thai dat men zich innemend gedraagt en hoffelijk overkomt. ‘Soms moeten we ons zelf bedwingen niet te glimlachen', klinkt het in de Thaise volksmond. Zowel economisch als cultureel blijkt het Thaise volk een groot aanpassingsvermogen te hebben, snel te kunnen overschakelen naar nieuwe situaties, en gemakkelijk elementen uit andere culturen te kunnen overnemen. ‘De Thai is buigzaam als een riet' wordt wel eens gezegd. In het noordoosten bevindt zich het droge en onherbergzame Khorat Plateau dat gemiddeld 250 meter boven zeeniveau ligt. Delen ervan zijn zo onvruchtbaar en ogen zo schraal dat het gebied ook wel de Huilende vlakte wordt genoemd. Verder naar het zuiden ligt het rivierengebied. De hoofdstad Bangkok ligt aan de Chao Phraya-rivier waar die uitmondt in de Golf van Thailand. Aan deze Golf van Thailand ligt de oudste badplaats Hua Hin, ook de koning van Thailand heeft hier een buitenverblijf. Het zuiden van Thailand ligt op het smalle schiereiland Malakka, tussen de Golf en de Andaman Zee. Dit deel van het land bestaat uit een bergketen die begroeid is met tropisch regenwouden. Opmerkelijk hier zijn de kaarsrecht omhoog rijzende kalksteenrotsen bij 1 van de door ons aangeboden bestemmingen, Krabi. Voor de kust liggen honderden eilandjes, elk met zijn eigen verhaal en zijn eigen geschiedenis, zoals Koh Samui en Koh Racha. 

 

Thailand kent drie seizoenen; het hete en droge seizoen van maart tot midden juni met een gemiddelde temperatuur van 27 tot 35°C, het regenseizoen van juni tot oktober met een gemiddelde temperatuur van 24 tot 32°C en het koele seizoen van november tot en met maart met een gemiddelde temperatuur van 18 tot 32°C.

 

Vanaf Schiphol wordt er rechtstreeks gevlogen op Thailand. Thailand is vooral geschikt voor reizigers die een luxe strandvakantie willen combineren met de Aziatische cultuur en het natuurschoon op het land als ook onderwater.

Koh samui, thailand
Samui-must-sees-03 Koh samui 2

Koh Samui

Ondanks de forse ontwikkeling die dit eiland heeft doorgemaakt is het nog steeds de moeite waard en zijn er veel verborgen, authentieke locaties.

Koh Samui Is een eiland gelegen in de Golf van Thailand, ongeveer 560 kilometer ten zuiden van Bangkok. Het behoort tot de provincie Surat Thani. Het is het derde eiland van Thailand qua grootte (ongeveer 250 km²) na Phuket en Ko Chang. Het ligt 32 kilometer uit de kust en maakt deel uit van een archipel van tientallen eilanden; het merendeel daarvan is onbewoond. Vissers waren de eerste bewoners en zij vestigden zich ongeveer 1500 jaar geleden op het eiland. Op oude Chinese kaarten uit de zeventiende eeuw wordt het eiland genoemd als ‘Culo Cornam'. De huidige naam van het eiland zou zijn afgeleid van het Chinese woord voor ‘veilige haven'. In de zeventiende en achtiende eeuw fungeerde het eiland als een rustpunt in de handelsroute van India naar China. Chinese immigranten arriveerden zo'n 150-200 jaar geleden en dit betekende het begin van de kokospalm exploitatie, deze is nog steeds een belangrijke bron van inkomsten. Later volgden de moslim immigranten. Het eiland kent 3 min of meer parallel lopende bergachtige ruggen die van het noordwesten naar het zuidoosten lopen. De centrale bergrug varieert in hoogte van 320 meter tot 636 meter. De centrale delen van het eiland kennen een dichte begroeiing afgewisseld door talrijke kokospalmplantages. Het overgrote deel kent een bergachtige structuur en is niet erg toegankelijk. Vanuit het centrale deel lopen talrijke waterstromen naar de lagere kuststreken. Er zijn op verschillende plaatsen watervallen, zoals de Na Muang waterval van 40 meter hoog.

 

Het klimaat wijkt af van de rest van het land door de ligging in de golf van Thailand. De maximum temperatuur varieert tussen de 28 en 35°C, waarbij deze laatste waarde vooral in de maanden april tot en met september wordt bereikt. In de rest van het jaar ligt de temperatuur tussen de 28 en 32°C.

 

Vanaf Schiphol wordt er rechtstreeks op Thailand gevlogen, waarna met een binnenlandse transfer Koh Samui wordt bereikt. Koh Samui is een bestemming om van te genieten, parelwitte stranden en een prachtige natuur.