Room6 0439
The-marly-hotel-final-08 Room6 0368
Informatie aanvragen over prijs en beschikbaarheid ›

 

The Marly Hotel

Modern, stylisch en sophisticated.

 

Boutique hotel, ultra modern, op een perfecte locatie bij de boulevard welke langs het Camps Bay strand loopt.

 

Het kleine hotel heeft niet veel faciliteiten maar u bent binnen een paar stappen op de boulevard waar diverse bars en restaurants zijn. Het hotel zelf heeft het Umi restaurant, een modern Japans restaurant. Verder natuurlijk een zwembad met terras en een bar. In de directe omgeving is tevens een Spa te vinden.

 

Er zijn in totaal 11 suites, met veel luxe en stijl ingericht met 45-65m2 aan leefruimte en een balkon. Een aantal kijken uit op de Twaalf Apostelen, een aantal direct op strand en zee.

Indicatieprijs voor deze reis inclusief vlucht, prive transfers en 7 nachten verblijf: € 2.300,- per persoon.

Andrew-beck-south-african-wildlife-photographer-wild-eye-7-1535x1024
Capetown Camps-bay

Zuid-Afrika

Het land van Nelson Mandela met een grote diversiteit aan cultureel erfgoed, prachtige natuur in al haar facetten en een gastronimsch paradijs.

Officieel genaamd: de Republiek van Zuid-Afrika is een land dat aan de zuidpunt van Afrika ligt. Het land grenst in het noorden aan Namibië, Botswana en Zimbabwe en in het oosten aan Mozambique en Swaziland. De onafhankelijke staat Lesotho wordt in zijn geheel door Zuid-Afrika omsloten. Begin twintigste eeuw werd de Unie van Zuid-Afrika gevormd, die een onafhankelijke staat binnen het Britse Gemenebest werd. Twintig jaar later werd het land volledig onafhankelijk. Vele wetten regelden een ongelijke behandeling van burgers op grond van hun huidskleur. Deze politiek werd geformaliseerd tot de apartheid na de verkiezingsoverwinning van de Nationale Partij in 1948. In de jaren negentig eindigde de apartheid. Na de vrijlating van anti-apartheidsactivist Nelson Mandela, werden er voor het eerst algemene verkiezingen voor alle rassen gehouden, leidend tot een bestuur van de tot politieke partij getransformeerde anti-apartheidsgroepering ANC, onder leiding van Mandela. De nieuwe regering voerde een beleid van 'rechtstellende actie' om de ongelijkheden van het verleden te beëindigen. Sinds 1996 is een nieuwe grondwet in werking.

 

Het klimaat in Zuid-Afrika is grotendeels woestijn en semiwoestijn tot subtropisch langs de kust. Zuid-Afrika ligt ten zuiden van de evenaar, wat betekent dat de zomer in december en de winter in juni begint. In januari worden in het binnenland gemiddeld de hoogste temperaturen gemeten en langs de kust geldt dit voor de maand februari. Over het algemeen heeft Zuid-Afrika een warm gematigd klimaat met weinig neerslag en veel zon. Zuid-Afrika biedt veel prachtige bezienswaardigheden zoals de prachtige natuur, de vele steden en nationale parken.

 

Vanaf Schiphol wordt er rechtstreeks of met één of meerdere tussenstops op Zuid-Afrika gevlogen. Kaapstad, door ons geselecteerd, is door de prachtige natuur en vele bezienswaardigheden de ideale bestemming voor een prachtige reis.

3 6 zuidafrika
3 6 zuidafrika 1.-tafelberg-kaapstad-s-nachts

Kaapstad

Op deze stad en omgeving raakt u nimmer uitgekeken!

Kaapstad ligt in het zuidwesten van Zuid-Afrika in de provincie West-Kaap gelegen aan de Tafelbaai van de Atlantische Oceaan. De stad is internationaal bekend om de ligging aan de voet van de Tafelberg, een grote plateau-achtige berg met een hoogte van 1.086 meter boven het zeeniveau. Deze berg samen met andere lagere bergen en heuvels bepalen de horizon van de stad en zijn een onmiskenbaar baken geworden. De Tafelbaai wordt door de inheemse bewoners Hoeri (letterlijk "Baai van de zee") genoemd en heeft zijn huidige naam te danken aan een Portugese admiraal die in 1503 langs zeilde.

Het Kaapse Schiereiland, dat een lengte van bijna 35 kilometer heeft en strekt van Kaapstad in het noorden tot aan Kaap de Goede Hoop en Kaappunt, is een van 's werelds plantenkoninkrijken waarbij een aantal soorten alleen hier voorkomen. De "Stadskom" van Kaapstad of het centrale zakencentrum met zijn wolkenkrabbers omringd door woonwijken, wordt begrensd door de Tafelbaai aan de ene kant en de Tafelberg aan de andere kant. De uitgestrekte voorsteden aan beide kanten van het bergmassief verschillen qua karakter sterk van elkaar. Het hele gebied kan alleen vanaf de Tafelberg gezien worden. In de "Stadskom" of andere woonwijken aan de Atlantische Oceaan of de bergen wonen een miljoen inwoners. De overige twee miljoen wonen op de uitgestrekte Kaapse Vlaktes.

Doordat de zee vaak onrustig is om het Kaapse Schiereiland werd de Kaap de Goede Hoop, die bijna 50 kilometer ten zuiden van het stadscentrum ligt, al vroeg door de zeevaarders de "Kaap van Stormen" genoemd. De koude Benguelastroom stroomt vanuit het zuiden langs de kust en schept een mediterraan winterklimaat waarin vruchten en groentes goed gedijen. Veelal wordt Kaapstad beschreven als "de enige stad ter wereld die aan twee oceanen ligt", wat niet helemaal juist is, omdat de Atlantische en de Indische Oceaan ongeveer 200 kilometer ten oosten van Kaapstad, bij Kaap Agulhas aan elkaar grenzen.

 

De combinatie van de zuidelijke ligging en de koude golfstroom waardoor het zeewater vrij koel is zorgt ervoor dat hier een mediterraan klimaat heerst met zeer milde winters en vrij warme zomers. Het grootste verschil met de rest van het land zit hem in het neerslagpatroon. Hier zijn de wintermaanden vrij nat en de zomers relatief droog. In de lokale wintermaanden (onze zomermaanden) valt er maandelijks meer dan honderd millimeter neerslag, terwijl vrijwel geheel Zuid-Afrika dan juist haar droge periode beleeft.

 

Op Kaapstad wordt rechtstreeks gevlogen, vliegduur is ongeveer 11 uur in totaal.